Engineering Excellence in Pumping Solutions

İSO Semineri'ndeydik

19/01/2016

14.01.2016 tarihinde İstanbul Sanayi Odası tarafından Odakule Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen “ Enerji Sektöründe Yerlileşme –I Termik Santrallerde Yerli Ekipman Üretimi” semineri kamu ve özel sektörden 100’ ün üzerinde izleyicinin katılımı ile yapıldı.

İSO Yönetim Kurulu üyesi Sn. Ata Ceylan’ın açılış konuşması ile başlayan seminerde Tübitak Marmara Araştırma Enstitüsünden değerli hocalar ve araştırmacılar Sn. Prof. Dr. Mustafa Sözen, Sn. Dr. Selçuk Ataş, Sn. Osman Okur ve Sn. Namık Ünlü;  EÜAŞ Genel Müdürü Sn. Halil Alış, Ambarlı, 18 Mart Çan ve Soma Santrallerinin yöneticileri Sn. Lütfi Coşkun, Sn. Oğuzhan Yıldız ve Sn. Recep Çıtlak;  Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği Genel Başkanı Sn. Hacı Ahmet İlhan, Mas Grup İş Geliştirme Müdürü Sn. Ahmet Yılmaz, Kauçuk Derneği Genel Başkan Yrd. Sn. Doğu Kaya konuşmacı olarak katıldılar.

Tam gün olarak süren seminer Yerli Sanayinin Tasarım ve İmalat Kabiliyetleri ve Yerlileştirmenin önemi ve Tübitak MAM Milli Projeler konusunda soru-cevap paneli ile sonuçlandı.

Yerli Üretim kalemlerinin artırılması konusunda İSO tarafından Sanayi Bakanlığı’na bir Seminer Sonuç Bildirisi sunulması ve bunun Yerlileştirme ve Millileştirme Platformu için bir manifesto niteliği taşıması konusunda fikir birliğine varıldı.

Mas Pompa adına konuşan Sn.Ahmet Yılmaz özellikle daha ileri gitme konusunda kaliteli hammadde ve özellikle döküm konusunda karşılaşılan sorunlardan bahsederek, başarı öyküsü olarak Çalık Enerji’nin Gürcistan’da yaptığı Doğal Gaz Kombine Çevrim Santraline yapılan pompa tedarikleri konusunu izleyicilere sunum ve fotoğraflar eşliğinde anlattı.